Δεύτερη πρόσκληση υποβολής περιλήψεων

Posted by CULC on Wed 29 March 2017

226 Απριλίου 2017

Τμήμα Αγγλικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Κύπρου

https://culc.ucy.ac.cy/

Το Τμήμα Αγγλικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το 1^ο^ Προπτυχιακό Συνέδριο Γλωσσολογίας στην Κύπρο (CULC), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Πανεπιστημιούπολη) στις 26 Απριλίου 2017 από τις 9:00 πμ μέχρι τις 2:00 μμ. Σας προσκαλούμε να καταθέσετε περιλήψεις εργασιών σας *προπτυχιακού επιπέδου* σε θέματα που σχετίζονται με θεωρητική ή πειραματική ανάλυση της δομής της γλώσσας και λεξιλογίου, γλωσσική αλλαγή, γλώσσα και νόηση, λογοθεραπεία, υπολογιστική γλωσσολογία, γλωσσική ποικιλότητα, γλώσσα και κοινωνία, τη χρήση της γλώσσας , γλώσσα και συστήματα γραφής, διδασκαλία και αξιολόγηση της γλώσσας, μετάφραση, κ.λπ.

Το CULC είναι το πρώτο συνέδριο του είδους του στην Κύπρο και μέσω αυτού φοιτητές/τριες με πάθος για την γλωσσολογία και ενδιαφέρουσες ιδέες, θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν, να συζητήσουν και να εμπνεύσουν ο ένας τον άλλον μέσω της προσωπικής τους δουλείας αλλά και της δουλείας των συμφοιτητών/τριών τους . Εάν είσαι προπτυχιακός/ή φοιτητής/τρια ή πρόσφατος/η απόφοιτος/η και θα ήθελες να μοιραστείς μια ενδιαφέρουσα γλωσσική έρευνα ή γενικά ενδιαφέρεσαι για θέματα γλώσσας, αυτό το συνέδριο είναι για σένα.

Το CULC οργανώνεται από προπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες για προπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες.

Γιατί να θέλω να συμμετάσχω;

Αν σκοπεύεις να προχωρήσεις σε μεταπτυχιακές σπουδές, το να λάβεις μέρος σε ένα συνέδριο θα ενισχύσει την αίτησή σου, αφού αυτό υποδεικνύει την αφοσίωσή στην προσωπική ακαδημαϊκή εξέλιξη. Σπάνια προπτυχιακοί φοιτητές έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε συνέδρια. Σου δίνεται η ευκαιρία να ενισχύσεις το βιογραφικό σου λαμβάνοντας μέρος σε συνέδριο που οργανώνεται από προπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες για προπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες. Αυτό σημαίνει ότι θα παρουσιάσεις σε ένα φιλικό και μη επικριτικό περιβάλλον.

Θα δοθεί Πιστοποιητικό Συμμετοχής σε όλους/ες τους/τις ομιλητές/τριες*.*

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει;

Προπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες και πρόσφατα απόφοιτοι/ες της γλωσσολογίας και σχετικών άλλων κλάδων δικαιούνται να λάβουν μέρος με μία προφορική παρουσίαση έρευνας που έχουν διεξαγάγει κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών τους.

Χρειάζεται να παρουσιάσω; Δεν μπορώ απλώς να παρακολουθήσω;

Το συνέδριο είναι ανοιχτό για όλο το κοινό.

Γιατί να το παρακολουθήσω (αν δεν παρουσιάσω);

Πολλοί είναι οι λόγοι για τους οποίους κάποιος/α θα ήθελε να λάβει μέρος σε ένα τέτοιο συνέδριο (για διαφορετικά άτομα ιεραρχούνται διαφορετικά οι πιο κάτω λόγοι):

είναι μια σπουδαία ευκαιρία να μάθεις περισσότερα για ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τη γλώσσα·

τα συνέδρια είναι πολύ καλές ευκαιρίες για δικτύωση και ανταλλαγή ιδεών·

μπορώ να συμμετέχω κάνοντας απορίες κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολουθεί μετά τις παρουσιάσεις·

παρακολουθώντας συνέδρια ενισχύεται το βιογραφικό μου σημείωμα·

(Θα δοθεί *Πιστοποιητικό Παρακολούθησης*)

θέλω να υποστηρίξω τους/τις συμφοιτητές/τριές μου που θα παρουσιάσουν·

θα προσφερθούν ροφήματα και σνακ κατά τη διάρκεια του διαλείμματος·

είναι δωρεάν.

Υπάρχει κάποιο κόστος παρακολούθησης ή συμμετοχής;

Δεν υπάρχει κάποιο κόστος συμμετοχής ή παρακολούθησης: δεν χρειάζεται να πληρώσεις κάτι είτε ως ομιλητής/τρια είτε ως μέρος του κοινού.

Πώς μπορώ να συμμετέχω ως ομιλητής/τρια;

Για να υποβάλεις αίτηση για συμμετοχή ως ομιλητής/τρια στο Συνέδριο, θα πρέπει να στείλεις μια περίληψη της έρευνάς σου στην ηλεκτρονική διεύθυνση culc@ucy.ac.cy μέχρι τις 02 Απριλίου 2017 (παρατεταμένη προθεσμία).

Περιλήψεις (είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά) πρέπει να είναι σε αρχείο MS Word ή OpenOffice/LibreOffice. Το αρχείο πρέπει να περιέχει τα ακόλουθα:

τον τίτλο της παρουσίασής σου/σας

το όνομά σου / τα ονόματά σας

πανεπιστημιακό ίδρυμα (όπου ισχύει)

περίληψη της έρευνας προς παρουσίαση

βιβλιογραφία (αν υπάρχει)

Ο συνολικός αριθμός λέξεων του αρχείου δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 300. Οι περιλήψεις θα αξιολογηθούν από τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής.

Κάθε συγγραφέας μπορεί να υποβάλει το μέγιστο δύο περιλήψεις: είτε μία ατομική και μία συλλογική είτε δύο συλλογικές περιλήψεις.

Στην περίπτωση συλλογικών εργασιών δεν απαιτείται να παρουσιάσει στο συνέδριο ολόκληρη η ομάδα (μπορεί να την παρουσιάσει ακόμη και ένα άτομο).

Πόση ώρα πρέπει να διαρκέσει η παρουσίασή μου;

Όλες οι παρουσιάσεις πρέπει να διαρκούν 20 λεπτά ακολουθούμενες από 10 λεπτά για συζήτηση και ερωτήσεις από το κοινό.

Σε ποια γλώσσα θα παρουσιάσω;

Η γλώσσα εργασίας του Συνεδρίου είναι η αγγλική. Όμως οι παρουσιάσεις μπορούν να γίνουν είτε στην αγγλική είτε στην ελληνική.

Σημαντικές ημερομηνίες:

 • Προθεσμία για υποβολή περιλήψεων: 02 Απριλίου 2017 (παράταση)

 • Ειδοποίηση αποδοχής: 09 Απριλίου 2017

 • Ημερομηνία Συνεδρίου: 26 Απριλίου 2017

Οργανωτική Επιτροπή

 • Φοιτητές/τριες του μαθήματος ΑΓΓ549 «Πειραματικές μέθοδοι στη γλωσσολογική έρευνα» (Τμήμα Αγγλικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Εαρινό Εξάμηνο 2016–2017)

 • Δρ Σπύρος Αρμοστής (επιβλέπων)

Επιστημονική Επιτροπή

  • Κορνηλία Θεόδωρου
 • Γεωργία Κυριάκου

 • Κυριακή Μανώλη

 • Άντρεα Κοντού

 • Μαριάννα Χατζηγιάννη

 • Χριστόδουλος Νικολάου

 • Βάσος Χριστοδούλου

 • Δρ Σπύρος Αρμοστής

 • Αν. Καθηγητής Φοίβος Παναγιωτίδης

{#section .ListParagraph}

Βραβείο καλύτερης συμμετοχής

Η καλύτερη έρευνα που θα παρουσιαστεί θα λάβει βραβείο από τη Γλωσσολογική Εταιρεία Κύπρου (CyLing).

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου https://culc.ucy.ac.cy/ και τη σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/1stCULC/ —ή να επικοινωνήσετε με την οργανωτική επιτροπή στην ηλεκτρονική διεύθυνση culc@ucy.ac.cy.

tags: call, papers, culc